Specyfikacje produktu

Mleko w proszku SMP, FCMP, IFFMP

(FCMP) Pełne mleko w proszku  to produkt mleczny otrzymywany w procesie odparowania wody z pasteryzowanego pełnego mleka krowiego przy pomocy technologii próżniowej. Kolejnym procesem jest suszenie rozpyłowe i zbiór pełnego mleka w proszku. Pełnotłuste mleko w postaci proszku zachowuje wszystkie właściwości mleka płynnego. Dodatkowo charakteryzuje się wydłużonym okresem przydatności do spożycia.
(SMP) Odtłuszczone mleko w proszku  to produkt mleczny otrzymywany przez odparowanie  pasteryzowanego świeżego  krowiego mleka odtłuszczonego w procesie suszenia rozpyłowego. Stanowi sypki i jednorodny proszek barwy białej. W ofercie czysty, bez dodatkowej suplementacji.

Pełne mleko w proszku (FCMP)

Zastosowania pełnego mleka w proszku

Pełnotłuste mleko w proszku (FCMP) w przemyśle  spożywczym znajduje zastosowanie  w wyrobach cukierniczych, czekoladowych, karmelowych i lodowych. W piekarnictwie jako składnik kremów, polew i lukru. Doskonale nadaje się do produkcji napojów na bazie mleka, sosów i zabielaczy do kawy, zup instant i premiksów. Może być używane w procesie produkcji mrożonek.

Charakterystyka techniczna

Pełnotłuste mleko w proszku bogate jest w wartości odżywcze. Jako produkt bardzo wydajne. Jego właściwości wiążące wodę pozwalają na uzyskanie lepszej konsystencji. FCMP wykazuje  wysoki stopień dyspergowania i stabilność przy niskim pH oraz wysokich temperaturach. Wysoki poziom białek pełnego mleka poprawia właściwości emulgowania, ułatwia żelowanie i zagęszczanie. Wysoki poziom laktozy i białka pozwala na wzmocnienie karmelowego koloru i smaku w dalszej obróbce.

Analiza fizyczno-chemiczna

  • tłuszcz — 24-28%
  • laktoza — max. 38%

Asortyment FCMP

  • Pełnotłuste Mleko w Proszku — zawartość tłuszczu 24% w suchej masie
  • Pełnotłuste Mleko w Proszku — 26%
  • Pełnotłuste Mleko w Proszku — 28%

Okres trwałości i przechowywanie 

Średni okres trwałości FCMP wynosi 12-18 miesięcy. Produkt należy przechowywać w maksymalnej temperaturze 25°C i wilgotności względnej poniżej 75%.

Opakowanie

  •  W opakowaniach 25 kg,
  • „Big Bag” 500-1000 kg


MINIMALNE ZAMÓWIENIE – 1000KG
40 opakowań = 1 euro paleta

Informacje dodatkowe

Oferowany produkt pochodzi z Polski. Wieloletnie doświadczenie i standaryzacja produkcyjna gwarantuje najwyższą jakość gatunkową. Trade Food.pl zapewniania kompleksową obsługę klienta obejmującą kompletacje asortymentową, pełną obsługę transakcji od kontraktu po ubezpieczenie oraz logistykę lokalną i międzynarodową. Dzięki wprowadzanym innowacjom oferujemy obsługę ONEClick, która zapewnia naszym klientom szybki proces transakcyjny od zakupu po dostawę. 

Odtłuszczone mleko w proszku (SMP)

Zastosowania odtłuszczonego mleka w proszku

Odtłuszczone mleko w proszku (SMP) znajduje szerokie zastosowanie w produktach mleczarskich:
napoje mleczne, jogurty, jako mleko UHT, analogi serów, desery, śmietanki do kawy.
Znajduje zastosowanie w produkcji piekarskiej, przemysłowego wytwarzania lodów i słodyczy.
Może stanowić uzupełnienie suplementacji produktów dedykowanych specjalnego przeznaczenia. 

Charakterystyka techniczna

Mleko odtłuszczone SMP rozpuszcza się w wodzie. Zachowuje stabilność cieplną i może być stosowany w gorących napojach, wyrobach cukierniczych i innych procesach obróbki termicznej. Wysoki stopień dyspersji ułatwia obróbkę w produkcji przemysłowej i zapewnia gładkość produktu docelowego. Odtłuszczone mleko w proszku może być używane do formowania koloru, wysoki poziom laktozy ma tendencję do karmelizacji i dzięki temu daje możliwość koloryzacji. Posiada właściwości pieniące, wykorzystywane do kształtowania tekstury .SMP zatrzymuje wilgoć co znajduje zastosowanie przy produkcji mięsnej zwiększając soczystość mięsnego produktu końcowego.

Analiza fizyczno-chemiczna

  • białka — min. 34%
  • laktoza — 52-55%
  • pH — max. 7,0
  • tłuszcz — max. 1,25%

Klasyfikacja SMP

  • High-Heat (najsłabiej rozpuszczalne) — poddane obróbce do 135°C przez 2 do 3 minut
  • Medium-Heat – od 85°C do 105°C przez 1 do 2 minut
  • Low-Heat (najlepiej rozpuszczalne) — poddane obróbce w temperaturze 75°C przez 20 sekund

Okres trwałości i przechowywanie 

Średni okres trwałości wynosi 12 miesięcy. Produkt należy przechowywać w suchym, czystym magazynie w temperaturze max. 25 ° C i wilgotność względna wynoszącą max. 75%.

Opakowanie

  •  W opakowaniach 25 kg,
  • „Big Bag” 500-1000 kg


MINIMALNE ZAMÓWIENIE – 1000KG
40 opakowań = 1 euro paleta

Informacje dodatkowe

Oferowany produkt pochodzi z Polski. Wieloletnie doświadczenie i standaryzacja produkcyjna gwarantuje najwyższą jakość gatunkową. Trade Food.pl zapewniania kompleksową obsługę klienta obejmującą kompletacje asortymentową, pełną obsługę transakcji od kontraktu po ubezpieczenie oraz logistykę lokalną i międzynarodową. Dzięki wprowadzanym innowacjom oferujemy obsługę ONEClick, która zapewnia naszym klientom szybki proces transakcyjny od zakupu po dostawę. 

Odtłuszczone mleko w proszku (IFFMP)

Zastosowania odtłuszczonego mleka w proszku

Proszek mleczny z tłuszczem roślinnym FFMP jest doskonałym zamiennikiem mleka w proszku pełnego. Ma wiele zastosowań w przemyśle spożywczym m.in. w piekarnictwie, cukiernictwie, produkcji koncentratów, suchych mieszanek, czekolad, deserów, kremowych nadzień, sosów i innych produktów.
Może stanowić uzupełnienie suplementacji produktów dedykowanych specjalnego przeznaczenia. 

Charakterystyka techniczna

Produkt uzyskany z mleka krowiego surowego, które zostało poddane procesowi suszenia metodą rozpyłową. Proszek sypki, jednolity, łatwo rozsypujący się, dopuszcza się lekkie zbrylenie. Barwa biała, lekko kremowa, jednolita. Produkt nie zawiera organizmów genetycznie modyfikowanych zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM KOMISJI (WE) NR 1829/2003 oraz NR 1830/2003. Produkt nie jest traktowany promieniami jonizującymi.  

Analiza fizyczno-chemiczna

  • białka — min. 26%
  • laktoza — min. 36%
  • zawartość popiołu – max 6,5%
  • pH — max. 7,5
  • tłuszcz — max. 1,25%

Okres trwałości i przechowywanie 

Towar przechowuje się w temperaturze poniżej +20 OC i wilgotności względnej nie przekraczającej 75%. Magazyny muszą być czyste, suche, wolne od obcych zapachów i pleśni, przewiewne, chroniące produkt przed światłem, zabezpieczone przed gryzoniami i innymi szkodnikami.
Termin przydatności wynosi 12 miesięcy od daty produkcji, przy zachowaniu warunków przechowywania i szczelnie zamkniętych opakowań.

Opakowanie

Opakowanie jednostkowe stanowią worki papierowe 4-warstwowe 25 kg z wkładką PE lub big-bagi z wkładką PE. Opakowania umieszczane są na czystych i suchych paletach, wolnych od obcych zapachów. Palety z towarem zabezpieczone są folią stretch.

Informacje dodatkowe

Oferowany produkt pochodzi z Polski. Wieloletnie doświadczenie i standaryzacja produkcyjna gwarantuje najwyższą jakość gatunkową. Trade Food.pl zapewniania kompleksową obsługę klienta obejmującą kompletacje asortymentową, pełną obsługę transakcji od kontraktu po ubezpieczenie oraz logistykę lokalną i międzynarodową. Dzięki wprowadzanym innowacjom oferujemy obsługę ONEClick, która zapewnia naszym klientom szybki proces transakcyjny od zakupu po dostawę. 

PL/ENG +48 786-054-547

PL +48 535-500-736

PL/ENG +48 786-054-547

PL +48 535-500-736

WYPEŁNIJ FORMULARZ KONTAKTOWY ABY OTRZYMAĆ INFORMACJE HANDLOWE, NAPISZ WIADOMOŚĆ LUB SKONTAKTUJ SIĘ TELEFONICZNIE.

Contact

Trade Food Sp. z o.o.
ul. Plac Wolności 1
97-360 Kamieńsk

NIP: 7722427496, REGON: 521696113

TEL:
PL +48 535-500-736, PL/EN +48 786-054-547,
DE +48 600-813-327, ES +48 501-102-056, UA +48 604-423-347

MAIL TO OFFICE: office@tradefood.pl